Από το ιστολόγιοΕγγραφείτε τώρα

2024: νέα χρονιά και νέα έννοια του εργασιακού περιβάλλοντος

Το πανόραμα του γραφείου και του κόσμου του σχεδιασμού εξελίσσεται συνεχώς. Προκύπτουν νέες ανάγκες και, κατά συνέπεια, καινοτομίες. Έτσι, στον ορίζοντα μπορούμε να διακρίνουμε διαφορετικούς χώρους γραφείων που αλλάζουν συνεχώς.

Χρώμα, φυσικό φως, άνετα έπιπλα γραφείου, κεντρικοποίηση του ατόμου: αυτές είναι οι νέες λέξεις-κλειδιά των εταιρειών που προχωρούν με το σύγχρονο καιρό. Είμαστε μόνο στην αρχή του 2024 και στα γραφεία η δημιουργία χώρων αφιερωμένων στη συνεργασία και τη μοιρασμένη δημιουργικότητα γίνεται προτεραιότητα: χώρους χαλάρωσης και ανοιχτούς χώρους με συγκεκριμένα έπιπλα: ρυθμιζόμενα σε ύψος τραπέζια, εργονομικές καρέκλες, ηχοαπορροφητικά πάνελ για την ελαχιστοποίηση της ηχορύπανσης, γυάλινους διαχωριστικούς τοίχους, καναπέδες και πολυθρόνες. Ταυτόχρονα, δεν λείπουν οι ήσυχοι και ειρηνικοί χώροι όπου μπορείτε να συγκεντρωθείτε στη σιωπή με εξοπλισμένους σταθμούς εργασίας και άνετες καρέκλες.

Τα χρώματα των τοίχων, των επίπλων και των αντικειμένων συχνά βοηθούν επίσης στη βελτίωση της ισορροπίας και της προσοχής στη δουλειά. Το χρώμα της χρονιάς για τα εσωτερικά έπιπλα είναι το Peach Fuzz, μια ζεστή απόχρωση ανάμεσα στο ροζ και το πορτοκαλί που αντικατοπτρίζει την επιθυμία για ευημερία, ένταξη και μοίρασμα. Είναι το ιδανικό χρώμα για εργασιακά περιβάλλοντα που προάγουν τόσο την κοινωνικοποίηση όσο και τη συγκέντρωση. Φέτος, στην πραγματικότητα, η τάση είναι να γίνει το εργασιακό περιβάλλον ένας ευχάριστος χώρος που εμπνέει. Εδώ, λοιπόν, το χρώμα, ο φωτισμός, η θερμοκρασία και οι φινιρίσματα των επίπλων παίρνουν σημαντική σημασία.

Εξίσου σημαντική είναι η δημιουργία ευέλικτων διατάξεων, που προσφέρουν αρθρωτές λύσεις, επιτρέποντάς σας να προσαρμόσετε τους χώρους σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Οι μεγαλύτερες εταιρείες, που δεν έχουν πρόβλημα χώρου, δημιουργούν περιοχές αφιερωμένες στις ανάγκες των εργαζομένων: δραστηριότητες μετά το σχολείο, υπηρεσίες φύλαξης παιδιών, βρεφονηπιακοί σταθμοί, γυμναστήρια, χώροι χαλάρωσης και πολλά άλλα. Το άτομο είναι απολύτως στο κέντρο του εργασιακού χώρου που περιστρέφεται γύρω από τις ανάγκες του.

Στην πραγματικότητα, για τη σύγχρονη εταιρεία είναι απαραίτητο όχι μόνο να προσελκύσει ταλέντα που μπορούν να δημιουργήσουν παραγωγικότητα, αλλά και να τα διατηρήσει. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ένα θετικό εταιρικό κλίμα, όπου οι άνθρωποι μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένοι και ασφαλείς, ένας χώρος που τους επιτρέπει να αναπτύσσονται επαγγελματικά, επίσης μέσω μαθημάτων που στοχεύουν στην εκπαίδευση και την εξειδίκευση κάθε ατόμου.

About Marco Olivieri

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της La Mercanti Srl. Ειδικός στο Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις. Υλοποίηση στρατηγικών, καινοτομία και επιχειρηματική αριστεία. “Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν καινοτόμο στοχαστή, έναν αχόρταγο φιλομαθή… Μου αρέσει να αναδεικνύω νέες ιδέες, για να παρακινώ το προσωπικό μου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες”.

Speak Your Mind

*