Από το ιστολόγιοΕγγραφείτε τώρα

Νέες ιταλικές τάσεις επίπλωσης χώρων γραφείου

Η φετινή χρονιά είναι γεμάτη από πολλές νέες τάσεις στην επίπλωση χώρων γραφείου, εκεί όπου οι άνθρωποι συχνά περνούν ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους. Ως εκ τούτου, είναι λογικό να επιπλώνονται με επιμέλεια από όλες τις απόψεις, συμπεριλαμβανομένων των αξεσουάρ υψηλής αισθητικής.

Μία από τις πτυχές που δίνεται μεγάλη σημασία τελευταία, όταν αποφασίζεται η επίπλωση ενός επαγγελματικού χώρου με ιταλικά έπιπλα γραφείου, είναι η επιλογή των χρωμάτων, τα οποία είναι σε θέση να επηρεάσουν τις ανθρώπινες διαθέσεις και αντιλήψεις και να κάνουν το περιβάλλον εργασίας περισσότερο ή λιγότερο άνετο.
Το 2022, οι ουδέτεροι τόνοι των φυσικών χρωμάτων που αποπνέουν χαλάρωση, ηρεμία και ενέργεια δίνουν το στίγμα τους. Μεταξύ αυτών είναι το δημοφιλές πράσινο της ελιάς που χρησιμοποιείται για τοίχους και έπιπλα γραφείου, δίνοντας μια νέα πινελιά στην καθημερινότητα, προσδίδοντας θετικότητα και φυσικότητα. Μια εναλλακτική λύση στο πράσινο είναι και το απαλό μπεζ, το οποίο χρησιμοποιείται συχνά ως φόντο για πιο ασυνήθιστα στοιχεία επίπλωσης. Το μπλε και το κίτρινο είναι επίσης μοντέρνα χρώματα στην επίπλωση χώρων γραφείου. Δημιουργούν μια κομψή και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, αλλά είναι επίσης ενεργητικά και θετικά, μεταδίδοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση.
Πολλοί αρχιτέκτονες που σχεδιάζουν σύγχρονα γραφεία, επιλέγουν τον συνδυασμό του λευκού χρώματος με το ξύλο για να δημιουργήσουν περιβάλλοντα με μίνιμαλ, κομψό και μοντέρνο στιλ!

Προχωρήστε λοιπόν με ουδέτερα χρώματα που παραπέμπουν σε φυσικά στοιχεία, αυξάνοντας την καλή διάθεση στο γραφείο και κατά συνέπεια τα επίπεδα παραγωγικότητας των εργαζομένων, βελτιώνοντας την προσοχή, τα κίνητρα και την ασφάλεια. Έτσι λοιπόν θα γίνετε «πράσινοι» και κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Τα χρώματα που θα επιλέξετε επηρεάζουν επίσης το στιλ με το οποίο θέλετε να επιπλώσετε το χώρο του γραφείου σας. Μια διαχρονική επιλογή είναι η κλασική επίπλωση στην οποία επιλέγονται έπιπλα με έντονα χρώματα για να δημιουργηθεί ένα επιδραστικό και αξιόπιστο περιβάλλον. Το μοντέρνο στιλ, από την άλλη πλευρά, προτιμά τολμηρά ή πιο απαλά χρώματα για να δημιουργήσει μια μινιμαλιστική και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας επίσης υλικά αιχμής —λιγότερο ή περισσότερο ακριβά— που παραπέμπουν σε βιομηχανικό σχεδιασμό, με σπονδυλωτά έπιπλα σε σκούρα χρώματα και μεταλλικές κατασκευές με ξύλινες επιφάνειες που είναι τόσο όμορφες στην όψη όσο και πρακτικές στη χρήση.
Το ξύλο, το μέταλλο και το γυαλί είναι τα υλικά που, συνδυασμένα ή μεμονωμένα, δίνουν σε ένα γραφείο μια σύγχρονη εμφάνιση· στα υλικά αυτά προστίθενται το δέρμα για τις πολυθρόνες και τα σιδερένια αξεσουάρ, τα οποία είναι απαραίτητα για αυτό το είδος χώρου γραφείου.
Υλικά όπως το ξύλο και το γυαλί σε έναν τέτοιο χώρο είναι ταυτόχρονα πρακτικά και λειτουργικά, δημιουργώντας απλές γραμμές που προσδίδουν μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση.

Όποια στιλιστική τάση και αν επιλέξετε για την επίπλωση του γραφείου σας, είναι σημαντικό να διατηρήσετε την ομοιογένεια και τη συνέπεια μεταξύ των χρωμάτων και των υλικών. Τα έπιπλα γραφείου, τα οποία συχνά παραβλέπονται, πρέπει αντίθετα να επιλέγονται προσεκτικά ώστε να ταιριάζουν με την επίπλωση και να δημιουργούν μια αίσθηση στιλιστικής ομοιομορφίας. Μεταξύ των συμπληρωματικών στοιχείων που ταιριάζουν αρμονικά με κάθε στιλ είναι τα αξεσουάρ επαγγελματικών χώρων γραφείου της Caimi Brevetti, όπως: κρεμάστρες, καλάθια, βάσεις για ομπρέλες και αξεσουάρ επίπλου γραφείου, σχεδιασμένα για συλλογικά περιβάλλοντα που ξεχωρίζουν χάρη σε έναν σχεδιασμό που μπορεί να ικανοποιήσει διαφορετικές απαιτήσεις όσον αφορά στο προσωπικό γούστο και την προοπτική χρήσης. Αντικείμενα κατάλληλα για μικρούς ή μεγάλους χώρους, μινιμαλιστικά ή κατάφωρα εντυπωσιακά. Στη συνέχεια, υπάρχουν οι γυάλινοι καθρέφτες της Fiam που δημιουργούν εκλεπτυσμένα περιβάλλοντα, ή τα εξαντρίκ βάζα της Serralunga στα πιο ποικίλα χρώματα και σχήματα που κάνουν τα περιβάλλοντα εργασίας ενεργητικά και φιλόξενα.

Η εγγύηση του Made in Italy λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των διαφορετικών στιλιστικών επιλογών. Η φροντίδα και η αέναη επιδίωξη για καινοτομία και ποιοτικά υλικά καθιστούν το Made in Italy κάτι που λίγοι θα εγκατέλειπαν.

About Marco Olivieri

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της La Mercanti Srl. Ειδικός στο Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις. Υλοποίηση στρατηγικών, καινοτομία και επιχειρηματική αριστεία. “Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν καινοτόμο στοχαστή, έναν αχόρταγο φιλομαθή… Μου αρέσει να αναδεικνύω νέες ιδέες, για να παρακινώ το προσωπικό μου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες”.

Speak Your Mind

*