Από το ιστολόγιοΕγγραφείτε τώρα

Ψηφιακοί νομάδες και τα σύγχρονα, ιταλικά γραφεία

Τι σχήμα ή φόρμα θα πρέπει να έχει ένα σύγχρονο γραφείο για όσους δεν έχουν γραφείο; Αν και η ερώτηση μοιάζει με παράδοξο, βρίσκει εφαρμογή στις ζωές των ψηφιακών νομάδων.

«Ποιο θα είναι το γραφείο μου σήμερα;»

Αυτή είναι συνήθως η πρώτη ερώτηση της ημέρας, για τους κοσμοπολίτες επαγγελματίες, που δεν έχουν συγκεκριμένο χώρο εργασίας.

Το να είναι κανείς ψηφιακός νομάς απαιτεί προσαρμοστικότητα και κατάλληλη νοοτροπία., ώστε να αξιοποιεί όλες τις ευκαιρίες στο μέγιστο, με σκοπό την προσωπική ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό των επαγγελματικών δεξιοτήτων.

Υπάρχουν άνθρωποι που ξεκίνησαν μια startup από το κατάστρωμα ενός ιστιοφόρου, που αναπτύσσουν τα υπολογιστικά τους φύλλα δίπλα στη θάλασσα και άλλοι, που δουλεύουν στα βαγόνια των τρένων. Υπάρχουν αυτοί που ξυπνούν κάθε πρωί σε άλλη πόλη και ψάχνουν την κατάλληλη πρίζα για να φορτίσουν το laptop ή το smartphone τους.

Αν και προσφέρει απεριόριστες ευκαιρίες, ο συγκεκριμένος τρόπος ζωής, απαιτεί την εργασία μέσω ενός notebook., κάτι που σημαίνει ότι το «γραφείο» παίρνει τη μορφή του τραπεζιού στο πλησιέστερο καφέ – ή στην ιδανική περίπτωση ενός καφέ με άνετες θέσεις εργασίας και γρήγορο wifi.

Μαθαίνοντας από τη συνεργασία
Η νούμερο ένα επιλογή των ψηφιακών νομάδων είναι οι συνεργατικοί χώροι.

Βρίσκονται ανά τον κόσμο και παρέχουν τεχνολογικά προηγμένους χώρους εργασίας, που καλύπτουν τις ανάγκες ενός σύγχρονου γραφείου.

Οι χώροι που παλιότερα προσέλκυαν μόνο ελεύθερους επαγγελματίες έχουν πλέον μεγαλύτερο κοινό.
Οι συνεργατικοί χώροι αποτελούν, επίσης, ένα «ασφαλές περιβάλλον» για υπαλλήλους που ταξιδεύουν πολύ και σε χώρες όπου οι εταιρίες τους δε διαθέτουν γραφεία. Το να είναι κανείς ψηφιακός νομάς, δε σημαίνει ότι είναι και ελεύθερος επαγγελματίας.

About Marco Olivieri

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της La Mercanti Srl. Ειδικός στο Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις. Υλοποίηση στρατηγικών, καινοτομία και επιχειρηματική αριστεία. “Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν καινοτόμο στοχαστή, έναν αχόρταγο φιλομαθή… Μου αρέσει να αναδεικνύω νέες ιδέες, για να παρακινώ το προσωπικό μου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες”.

Speak Your Mind

*