Από το ιστολόγιοΕγγραφείτε τώρα

Το Μουσείο Σχεδίου ανακοινώνει τις υποψηφιότητες για το 2014

Μεταξύ των 76 υποψηφιοτήτων του Μουσείου Σχεδίου του Λονδίνου για το 2014 συγκαταλέγονται: ένα πλωτό σχολείο στη Νιγηρία, το «ελαφρύτερο ξύλινο τραπέζι του κόσμου», η εσωτερική σχεδίαση του χώρου υποδοχής για τις αντιπροσωπείες των βόρειων χωρών του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η νέα ταυτότητα εμπορικής επωνυμίας του Μουσείου Whitney και ένα πτυσσόμενο κράνος οικοδομής.

Τα βραβεία διοργανώνονται σε ετήσια βάση, αναγνωρίζοντας τις εξελίξεις στους τομείς της αρχιτεκτονικής, της ψηφιακής σχεδίασης, της μόδας, του σχεδιασμού επίπλων, των γραφικών, των προϊόντων και της μεταφοράς σε παγκόσμια βάση.

Στους υποψηφίους του 2014 περιλαμβάνονται διεθνείς αστέρες του τομέα του design, όπως οι Zaha Hadid, John Pawson, Stephen Jones, David Chipperfield και Miuccia Prada, καθώς και πρωτοεμφανιζόμενοι με διαδικτυακή μικροχρηματοδότηση (crowdfunding) και εργασίες φοιτητών. Όλα τα υποψήφια σχέδια εκτίθενται στο Μουσείο Σχεδίου, σε μια έκθεση που θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από τις 26 Μαρτίου έως τις 25 Αυγούστου 2014. Μια διακεκριμένη επιτροπή ειδικών θα επιλέξει ένα νικητή σε κάθε κατηγορία και ένα γενικό νικητή, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα εντός του έτους.

Ο διαγωνισμός παρέχει μια επισκόπηση των τάσεων που εμφανίστηκαν στη διάρκεια του έτους, μέσω κοινών θεμάτων από τους διάφορους τομείς του design, ενώ φέτος αποδεικνύει ότι οι σχεδιαστές, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, προσπαθούν να δημιουργήσουν μια σύγχυση ανάμεσα στα όρια μεταξύ του ψηφιακού κόσμου και της πραγματικότητας, με καινοτόμες ιδέες, όπως το ημερολόγιο από τουβλάκια Lego που συγχρονίζεται με το ημερολόγιο του υπολογιστή/τηλεφώνου και το συναγερμό πυρκαγιάς που αποστέλλει γραπτά μηνύματα για να μας ενημερώσει ότι όλα είναι υπό έλεγχο.

About Marco Olivieri

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της La Mercanti Srl. Ειδικός στο Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις. Υλοποίηση στρατηγικών, καινοτομία και επιχειρηματική αριστεία. “Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν καινοτόμο στοχαστή, έναν αχόρταγο φιλομαθή… Μου αρέσει να αναδεικνύω νέες ιδέες, για να παρακινώ το προσωπικό μου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες”.

Speak Your Mind

*