Από το ιστολόγιοΕγγραφείτε τώρα

Μικρά μυστικά για ένα πιο λειτουργικό γραφείο στο σπίτι

Είτε πρόκειται για ένα μικρό γραφείο χωμένο κάτω από τις σκάλες ή ένα παράρτημα διαμορφωμένο ως ο εργασιακός σας χώρος, υπάρχουν κάποια βασικά συστατικά για ένα αποδοτικό γραφειακό περιβάλλον εργασίας που θα επωφελείστε τα μέγιστα από αυτό-ο Αντόνιο, ένας ειδικός από την La Mercanti μοιράζετε μαζί μας μικρά μυστικά, ιδέες και γνώσεις, δίνοντάς μας απλές συμβουλές για ένα πιο αποδοτικό περιβάλλον εργασίας στο σπίτι.

Οποιοδήποτε χώρο και αν χρησιμοποιήσετε για εργασία στο σπίτι σας, είναι σημαντικό να είναι ένας λειτουργικός χώρος, αλλά ταυτόχρονα ένας χώρος έμπνευσης. Οτιδήποτε και αν κάνετε, από την εξόφληση λογαριασμών ως και την συγγραφή του επόμενου μπέστ σέλλερ, όλα κρίνονται από τον χώρο που επιλέγουμε να δουλέψουμε στο σπίτι. Καθώς όλες οι σημαντικές αποφάσεις παίρνονται σε αυτόν, πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον συχνά παραμελημένο χώρο του σπιτιού όσο καλύτερα γίνεται. Για αυτόν τον σκοπό σας παραθέτουμε κάποια βασικά συστατικά επιτυχίας για να λάβετε υπόψη σας για το γραφείο στο σπίτι σας.

Διαχωρισμός χώρου
Πρωταρχικής σημασίας είναι να γίνει ένας διαχωρισμός. Με όποιο τρόπο και αν θέλετε να το πετύχετε, καλείστε πρώτα να διαχωρίσετε τον χώρο μέσα στο νου και στην σκέψη σας και έπειτα να τοποθετήσετε ένα διαχωριστικό σε υλική μορφή ανάμεσα στον χώρο όπου γίνονται οι εργασίες του σπιτιού και στο χώρο όπου υλοποιείται η εργασιακή ζωή στο σπίτι.

Ευήλιο και ηλιόλουστο
Οι σχεδιαστές γραφειακού χώρου οφείλουν να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς περί υγείας και ασφαλείας στους γραφειακούς χώρους εμπορικών κτιρίων αναφορικά με την ποσότητα και την προέλευση του φωτισμού. Η συμμόρφωσή τους έγκειται σε πραγματικούς λόγους, πολλοί εκ των οποίων είναι βάσιμοι και με υπόσταση. Το περιβάλλον του χώρου εργασίας μπορεί να είναι πολύ απαιτητικό και οι συνθήκες εργασίες εξοντωτικές αναφορικά με τα μάτια μας. Ποικίλουν αναφορικά με το μέσο πάνω στο οποίο απαιτείται συνεχής προσήλωση και κυμαίνεται από οθόνες υπολογιστή, συσκευές άλλου είδους ως και απλά έγγραφα, αλλά η σταθερά παραμένει η απαίτηση της συνεχούς προσήλωσης. Η συνεχής προσήλωση είναι μια σταθερά που παραμένει και ισχύει ως απαίτηση τόσο στο περιβάλλον του χώρου εργασίας στο σπίτι όσο και σε οποιαδήποτε εμπορικό γραφειακό χώρο. Ο ιδανικός τρόπος φωτισμού χώρων είναι το φυσικό φως, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την ύπαρξη άπλετου φυσικού φωτός.

Προσπαθήστε να επιλέξετε ένα χώρο κοντά στο παράθυρο έτσι ώστε να μπαίνει άπλετο φυσικό φώς στο χώρο και τοποθετείστε το κύριο έπιπλο εργασίας (γραφείοκλπ) κοντά του. Αν η συγκεκριμένη επιλογή και τοποθέτηση δεν είναι εφικτή, τότε συμπληρώστε τον φωτισμό του χώρου με ένα φωτιστικό δαπέδου μαζί με το κύριο χώρο εργασίας ή το γραφείο σας. Το φωτιστικό δαπέδου θα απελευθερώσει χώρο πάνω στο γραφείο και θα δώσει άπλετο φως στην περιοχή εργασίας σας.

Οποιαδήποτε και αν είναι, ο τέλειος χώρος εργασίας είναι εύκολα εφικτός. Χρειάζεται λίγο σχεδιασμό και λιγοστές δόσεις σκέψης.

About Marco Olivieri

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της La Mercanti Srl. Ειδικός στο Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις. Υλοποίηση στρατηγικών, καινοτομία και επιχειρηματική αριστεία. “Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν καινοτόμο στοχαστή, έναν αχόρταγο φιλομαθή… Μου αρέσει να αναδεικνύω νέες ιδέες, για να παρακινώ το προσωπικό μου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες”.

Speak Your Mind

*