Από το ιστολόγιοΕγγραφείτε τώρα

Η καρέκλα γραφείου και ο χώρος που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας

Είναι εύκολο να πούμε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το επίπεδο άνεσης που απολαμβάνει ένας εργαζόμενος, ανεξάρτητα από τη θέση του, τόσο πιο δύσκολο μάλλον είναι να εργαστεί. Υπάρχουν στιγμές που η έξυπνη εργασία γίνεται αναγκαιότητα για τις εταιρείες, όπως σε αυτήν την ευαίσθητη περίοδο έκτακτης ανάγκης του COVID-19 που αντιμετωπίζουμε όλοι: η σωστή ιταλική εργονομική καρέκλα γραφείου αποκτά σημασία και σε αυτήν την περίπτωση.

Ένα από τα κεντρικά ζητήματα για οποιονδήποτε σε ένα σύγχρονο γραφείο – ειδικά τα τελευταία χρόνια – είναι η άνεση της καρέκλας γραφείου, εννοώντας τόσο τον φυσικό χώρο εργασίας, που πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετος, όσο και το περιβάλλον από άποψη υγείας.

Όταν περνάτε πολλές ώρες εργασίας σε μια θέση, αυτό έχει αναπόφευκτα επιπτώσεις που συνδέονται με τον σωστό χειρισμό της κόπωσης, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση της πίεσης στη σπονδυλική στήλη.

Η πρόληψη της υπερφόρτωσης και η αποφυγή της λανθασμένης στάσης του σώματος επομένως, πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την αποφυγή ενός τραυματισμού.

Εάν είστε αρκετά τυχεροί να έχετε ένα άνετο γραφείο στο σπίτι, πιθανότατα χρησιμοποιείτε μια καρέκλα γραφείου σχεδιαστή και το κατάλληλο τύπο γραφείου εργασίας για τις ανάγκες σας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Συχνά τυχαίνει να εργάζεστε σε ακατάλληλα μέρη, όπως στον καναπέ, σε μια πολυθρόνα, στο τραπέζι της κουζίνας ή ακόμα και στο κρεβάτι.

Για να αποφύγετε τον πόνο στην πλάτη και στις αρθρώσεις, δοκιμάστε να βρείτε τη σωστή θέση εργασίας. Προσαρμόστε το κάθισμά σας, ίσως με τη βοήθεια κάποιων σταθερών μαξιλαριών και κρατήστε το πάνω μέρος του σώματός σας όσο το δυνατόν πιο ίσιο. Εναλλάσσετε τις περιόδους εργασίας με ορθοστασία και κάθισμα, για βελτίωση της κυκλοφορίας και αποφυγή της υπερβολικής πίεσης στην πλάτη σας.

Ένα πράσινο γραφείο, γεμάτο φυτά, ξύλο, φυσικό φως και παράθυρα με θέα στον έξω κόσμο είναι μια τρέχουσα τάση στον σχεδιασμό γραφείων. Ο δεσμός μεταξύ φύσης και ενός υγιούς εργασιακού χώρου έχει πλέον επιβεβαιωθεί από έναν αυξανόμενο αριθμό μελετών, στον βαθμό που εταιρείες της Βόρειας Ευρώπης υιοθετούν τώρα τη συνήθεια να καλούν συσκέψεις περιπάτου και ομιλίας στην ύπαιθρο τις ηλιόλουστες μέρες ή σε έναν χώρο αστικού πράσινου.

Προσπαθήστε να παραμείνετε σε επαφή με τους συναδέλφους σας κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας, καθώς και με φίλους και συγγενείς τον υπόλοιπο χρόνο της ημέρας. Θα βελτιωθεί έτσι η διάθεσή σας!

About Marco Olivieri

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της La Mercanti Srl. Ειδικός στο Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις. Υλοποίηση στρατηγικών, καινοτομία και επιχειρηματική αριστεία. “Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν καινοτόμο στοχαστή, έναν αχόρταγο φιλομαθή… Μου αρέσει να αναδεικνύω νέες ιδέες, για να παρακινώ το προσωπικό μου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες”.

Speak Your Mind

*