Από το ιστολόγιοΕγγραφείτε τώρα

Σύγχρονες καρέκλες, το αντικείμενο με τη μεγαλύτερη χρήση τον 21ο αιώνα

Ανθρώπινη εξέλιξη: από τις σπηλιές στις σύγχρονες καρέκλες.

Ενώ το ανθρώπινο είδος εξελίσσεται, το αποτέλεσμα είναι να περνάμε περισσότερο χρόνο καθισμένοι. Και όχι μόνο. Ιδίως στις ανεπτυγμένες χώρες, 9 στα 10 άτομα εργάζονται καθισμένα σε μια σύγχρονη καρέκλα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ταυτόχρονα, η μαζική διάδοση της τηλεόρασης και του Internet, έχει ως αποτέλεσμα οι Αμερικάνοι να περνούν κατά μέσο όρο τέσσερις ώρες την ημέρα καθισμένοι μπροστά σε μια οθόνη.

from-caves-to-modern-chairs

Επομένως, οι σύγχρονες καρέκλες δεν πρέπει απλώς να είναι εργονομικές, αλλά και να προστατεύουν την υγεία των εργαζομένων γραφείου. Η πρόκληση είναι τεράστια, καθώς δεν πρέπει μόνο να διασφαλίζουν μια σωστή θέση για το σώμα, ώστε να αποτρέπουν την ανάπτυξη μυοσκελετικών παθήσεων, αλλά και να επιτρέπουν στο χρήστη τους να κινείται όσο το δυνατόν πιο ελεύθερα, ενώ κάθεται. Πράγματι, η έλλειψη σωματικής άσκησης λόγω του καθιστικού τρόπου ζωής αυξάνει σημαντικά τον αριθμό παχύσαρκων και διαβητικών ατόμων ανά την υφήλιο.

About Marco Olivieri

Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της La Mercanti Srl. Ειδικός στο Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις. Υλοποίηση στρατηγικών, καινοτομία και επιχειρηματική αριστεία. “Θεωρώ τον εαυτό μου ως έναν καινοτόμο στοχαστή, έναν αχόρταγο φιλομαθή… Μου αρέσει να αναδεικνύω νέες ιδέες, για να παρακινώ το προσωπικό μου να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες”.

Speak Your Mind

*